Η Ars ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στο ηλεκτρικό φορτηγό ID Buzz της Volkswagen

2
Η Ars ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στο ηλεκτρικό φορτηγό ID Buzz της Volkswagen

Παραγωγή και σκηνοθεσία Sean Dacanay. Κάντε κλικ εδώ για μεταγραφή.

Την Τετάρτη, η Volkswagen χρησιμοποίησε το φεστιβάλ South by Southwest για να αποκαλύψει επίσημα το ID Buzz, το επερχόμενο ηλεκτρικό βαν της εταιρείας. Ενόψει εκείνου του ντεμπούτου στο Τέξας, η VW έδωσε στον Ars μια ώρα με το χρυσόλευκο εκθεσιακό αυτοκίνητο για να κάνει μια βόλτα.

Μπορεί να έχετε ήδη διαβάσει τη γραφή μας για το αυτοκίνητο, αλλά σκεφτήκαμε ότι ένα βίντεο μπορεί να είναι ένας καλύτερος τρόπος για να δείξουμε μερικές από τις περίεργες λεπτομέρειες αυτού του νέου ηλεκτρικού οχήματος που προκαλεί πολύ θόρυβο. (Δεν λυπάμαι.)

Το ID Buzz που βλέπετε στο βίντεο είναι στην πραγματικότητα ένα όχημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πράγμα που σημαίνει ότι έχει το τυπικού μήκους μεταξόνιο 117,6 ιντσών (2.988 mm) και θέσεις για πέντε άτομα. Η Ευρώπη λαμβάνει επίσης ένα ID Buzz Cargo, το οποίο χάνει εντελώς τη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Μηχανικά, το ID Buzz χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα MEB (Αρθρωτό κιτ ηλεκτρικής κίνησης ή Modular Electrification Toolkit) ως crossover ID.4. Έτσι, οι προδιαγραφές του συστήματος μετάδοσης κίνησης είναι πανομοιότυπες—ένας κινητήρας 201 ίππων (150 kW) που κινεί τους πίσω τροχούς και ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 82 kWh (μεικτό, καθαρό 77 kWh) μεταξύ των αξόνων.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2024 για τα πρώτα μας Buzzes, τα οποία θα διαθέτουν μεγαλύτερο μήκος μεταξύ των αξόνων και μια τρίτη σειρά καθισμάτων. Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα δουν επίσης μια επιλογή all-wheel-drive και είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα μεγέθη πακέτων μπαταριών.

Αλλά με δύο χρόνια ακόμη να περιμένουμε, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο θα κοστίσει ή ακόμα και τη σειρά EPA του.

Schreibe einen Kommentar